Skötselråd till Extensions.

Här kommer lite skötselråd till dem som har extensions, alltså keratinvax. Utifrån min egna erfarenhet.

1. Red ut och borsta ditt hår 1-2 ggr dagligen. Har man keratinslingor så se till att reda ut håret ända från fästena så att de inte börjar trassla ihop sig med varandra.

2. Tvätta ditt hår lika ofta som ditt naturliga hår. Många tror att bara för att det är löshår ska det inte tvättas lika ofta. Tvätta håret med schampo och balsam utvecklat för löshår/extensions. Extra viktigt om du använder dig av ett asiatiskt hår som är lite känsligare. Gnugga aldrig hårbotten med schampo, balsam eller hårvårdsprodukter, detta kan skada din förlängning, och göra så att fästena lossnar .

3. Använd silikondroppar/serum. Har du ett kvalitetshår, indiskt eller europeiskt är ett leave in balsam perfekt för att återfukta håret och ge det den näring som det behöver för att inte kännas torrt. Använder du ett asiatiskt hår gäller både leave in balsam och silikondroppar/serum för att håret inte ska torka.

4. Borsta håret jätte försiktigt när det är blött. Håret är känsligare när det är blött och det finns vissa sorters keratin som är känsligare när de är blöta. Dom kan lossna lättare då.

5. Kontrollera dina fästen varannan vecka så att de ser okej ut. Om de inte gör det byt ut/ flytta upp dem.

6.  Använd inte värmeinstrument såsom plattång, hårtork mot fästena.

7. Sov med flätor så att dem inte trasslar ihop sig, både håret och fästena.

8. Borsta håret med en svinborste för om man borstar med vanlig kan man inte borsta på fästena då kan man slita av dem, och med svinborste kan man borsta på dem.

Det var ungefär det.



Kommentarer
simone

Hej vännen, hoppas du har en kanonkväll! Själv är jag seg som kola och bara vilar upp mig inför en ny vecka :)



Blogg: http://fattybom.blogg.se/
2010-02-28 @ 19:45:37




Kommentera inlägget här!



Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihåg mig?

Trackback