6 steg till vackrare naglar

6 steg till vackrare naglar!

6 steg till vackrare naglar!

  • Öka trycket! Lider du torra nagelband eller naglar som skivar sig? Testa att pressa toppen av varje finger i cirka 5 sekunder. På så sätt stimulerar du blodcirkulationen, vilket ger naglarna lite extra energi.
  • Ha alltid med dig en flaska nagellack i väskan! På så sätt kan du, ifall olyckan skulle vara framme, bättra på färgen under dagen. Också nagellacksremovers finns numera i behändiga små förpackningar som är lätta att bära med sig.
  • Svaga naglar som lätt bryts kan bero på protein-brist. Se därför till att äta ordentligt av fisk, färsk frukt och grönsaker varje dag. Glöm inte heller att återfukta naglarna regelbundet med en skön creme!
  • Gör det till en god vana att smörja med vårdande nagelbandsolja en gång i veckan. Oljan förebygger torra nagelband och hjälper till att stärka naglarna. Bäst effekt blir det om du använder oljan på omålade naglar.
  • Använd alltid en mild nagellacksremover utan aceton. Detta eftersom aceton har en tendens att dra ur den naturliga oljan ur naglarna och göra dem torra och trista.

  • Klipp aldrig nagelbanden! Den finns där för att skydda naglarna mot bakterier, infektioner och vatten. Passa istället på att efter duschen försiktigt peta ner dem med en blöt handduk. Avsluta med att smörja in dem med en creme eller vaselin.


Kommentarer
Mikaela, hockeyspelaren och lilla Aimee

En blöt handduk är ju iofs inte så smart då det kan finnas kvar bakterier i även dom. Ska man peta ner nagelbanden ska man använda en riktig nagelbandsnedpetare.Blogg: http://thisismikaela.blogg.se/
2009-12-08 @ 10:58:08
Anonym

Du tog ju allt från veckorevyn :s2009-12-08 @ 13:19:24
Kommentera inlägget här!Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihåg mig?

Trackback